mandag den 23. juni 2014

Bagt Brombær-Cheesecake

En ostekage der er helt nem at gå til - hvor man skal ikke stå og bakse med gele og få den til at stå helt skarp. Kondenseret mælk giver den sødme og brombær giver den syre som spiller rigtig godt sammen.




Kiksebund
  • 125 g digistive kiks
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g margarine eller smør
Hasselnødderne køres fine på en minihakker og kiksene knuses. Nødder og kiks røres med blødt smør og trykkes ud i en springform med bagepapir i bunden og som er smurt med smør på bagepapiret og op langs kanterne. Forvarm ovnen til 175 grader mens fyldet forberedes. 

 Fyld
  • 4oo g light philadelphia 
  • 2oo g alm. philadelphia
  • 1 ds kondenceret mælk (397 g)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • 15o g friske eller tøede brombær
Philadelphia piskes blødt med elpisker og kondenseret mælk tilføjes under piskning - jeg synes den blev en anelse for sød, så måske jeg vil nøjes med en halv dåse næste gang. Herefter tilføjes vanilje, æg, citronskal og der piskes igen. Massen hældes over kiksebunden og bærerne dumpes jævnt - bruges tøede bær, så sørg for at de er fri fra overskydende væske ved at lade dem tø i en sigte. 

Bag i 1 time til massen har sat sig. Sæt straks på køl og server den kold med et drys flormelis. Holdbarhed ca. 3 dage på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar