onsdag den 18. juni 2014

Dosas - Indisk Streetfood

Endnu en Jamie Oliver inspireret ret, hvor jeg har justeret lidt hist og her. Synes virkelig godt om rækkefølgen af smagsindtryk som man får hos denne ret - først det søde fra sweet patatoe, så det syrlige fra citronen og så et godt spark af chili til at runde af med!


Opskriften er til 2-3 personer.

Pandekager
  • 1 dl semulje/semolina/semola mel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. brune sennepsfrø
  • Vand
De tørre ingredienser blandes og der tilføres vand indtil den har en tynd pandekagedejs-konsistens.Steges på en pande med fedtstof indtil de er sprøde i kanten (var selv lidt for utålmodig, så mine blev lidt blege og bløde - godt man kan øve sig en anden gang så (: ).

Fyld
  • 4 sweet patatoes 
  • 4 tilsvarende almindelige kartofler
  • 2 tsk. brune sennepsfrø
  • 1½ tsk. gurkemeje 
  • Ingefær svarende til 2 led af tomlen 
  • 3 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1½ chili
  • Citronsaft - limesaft er bedre!
  • Forårsløg
  • Koriander eller mynte
Kartoflerne bages møre i ovnen, skrælles og moses sammen. Revet ingefær, most hvidløg, skivede skalotteløg og chili og krydderier steges i lidt olie på en varm pande og blandes herefter i kartoffelmosen sammen med citronsaft og koriander/mynte.

Anret på pandekage og drys med snittede forårsløg.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar