søndag den 15. juni 2014

Indisk Gulerodssalat ala Jamie Oliver

Oksekød er ikke favoritspise i Indien - tja, faktisk så er det forbudt! Køer er hellige for indere - men i mit SU-budgeterede køkken, så må vi trække på oksekød som et alternativ til lam. Opskriften så jeg i et af Jamie Olivers madprogrammer, så der er stærk inspiration herfra!


  • Hakket oksekød
  • 1 tsk. garam masala
  • Gulerødder
Dressing
  • 1 skalotteløg
  • ½ tsk spidskommenfrø 
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk fintrevet ingefær 
  • Grøn chili
  • Citronmelisse
  • Olivenolie
  • Salt og Peber
 Det hakkede kød steges sprødt i lidt olie og vendes herefter med garam masala. Gulerødderne skrælles og kartoffelskrælleren benyttes til at lave lange tynde strimler af gulerod. 

Skalotteløget halveres og skives helt fint. Spidskommen stødes i morter og resten af ingredienserne blandes med løget. Gulerodsstrimler vendes heri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar