onsdag den 2. juli 2014

Hjemmelavet pasta med fyldig Ande-ragout (uden pastamaskine)

Længe har jeg gerne villet kaste mig ud i retter med hjemmelavet pasta - men altid har der været udstyrs-problematikken! Men med lidt trods i sindet kan det sagtens lykkes helt uden brug af fancy pastamaskiner og pasta-tørrestativer - lidt tålmodighed er alt du har brug for.


Til pastaen serverede jeg en fyldig ragout på and som gør retten til - a true treat for your tastebuds! 


Ande-ragout
  • Hel and
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 2 kviste rosmarin
  • 5 laurbærblade
  • Evt. ande-fond 
Ovnen forvarmes til 18o grader C. Anden skyldes både indvendigt og udvendigt og duppes med køkkenrulle herefter. Olivenolie, salt og peber gnides på og anden placeres i en passende størrelse bradepande - ikke alt for stor. Steges i ovnen i 2 timer indtil anden har opnået sprødhed og farve.

Anden listes over på et stort spækbræt og bradepanden stilles til side. Løg og hvidløg hakkes fint og steges i lidt olie ved lav til medium varme i 1o-15 minutter i en stor sautergryde til løgene er blevet bløde og gyldne. I mellemtiden fjernes skindet fra anden og gemmes og kødet pilles af benet. 2 dl af vinen kommes ved løgene og reducerer i 1o-15 minutters tid inden det pillede kød kommes ved. Den resterende 1 dl vin kommes i bradepanden, hvori anden er stegt, og alt det uartige som sidder på bradepanden skrabes af med en ske - kommes i sautergryden. Tilføj de hakkede tomater sammen  med 2 dele vand svarende til tomatdåsens indhold - brug dåsen! Dvs. 2 dåser vand. Rør rosmarinkviste og laurbærblade i. Lad gryden simre i 1½ time indtil ragouten er reduceret godt.    

Pasta
  • 35o g tipo 00 mel
  • 15o g semulje/semolina/semola mel
  • Salt
  • 1 stort æg
  •  1 spsk. olivenolie
  • 175 ml koldt vand

De to meltyper og lidt salt blandes og direkte på køkkenbordet skabes en brønd ud af melet. Heri slås et æg og og piskes let sammen med en gaffel, olivenolie tilføjes. Med gaflen hives der gradvist mel ind i ægget mens der piskes - samtidig tilføres der gradvist koldt vand. Fortsæt med at piske mel ind i den våde midte indtil en dej begynder at tage form. Ælt dejen ensartet og elastisk i 5-1o minutter og pak den herefter ind i husholdningsfilm og smid den en ½ time på køl. 
På et meldrysset bord rulles dejen til ca. ½ cm tykkelse og der skæres strimler også på ca. ½ cm. Med en kagerulle rulles strimles helt tynd og lægges over på et meldrysset spækbræt. Drys mere semuljemel mellem hvert lag pasta efterhånden som bunken øget - pas dog på med at lave bunken for høj, for så kan vægten få pastaen til at klistre sammen (bitter erfaring). Koges i saltet vand i 4-6 minutter afhængig af tykkelsen.

Så snart pastaen er kogt vendes pasta og ragout sammen, så pastaen optager så meget smag som muligt. Drys evt. med hakket persille og server strak. 
  - buon appetito!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar