fredag den 25. juli 2014

Kirsebær Cumble

Sommer hos mine forældre er ensbetydende med surkirsebær - dog har brugen altid været ret begrænset. De blev plukket, udstenet og frosset ned til kirsebærsauce jule aften. Men igår fik de nyt liv - en uovertruffen kirsebær crumble som blev serveret med creme fraiche

Ingredienser
  • Udstenede surkirsebær
  • 5 spsk. sukker
  • 3 tsk. kartoffelmel med top
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 8 cm marcipan
  • 1oo g smør
  • 5 spsk. mel
  • 1 håndfuld grofthakkede hasselnødder
  • 2 håndfulde havregryn
  • 4 digistive kiks
Kirsebærrene fordeles i et tærtefad og må gerne fylde lidt i højden også. Drys med en blanding af sukker, vanilje og kartoffelmel. Marcipan rives og blandes med hakkede nødder, mel, havregryn, knuste kiks, hvorefter smør skåret i tern nulres i. Smulredejen fordeles og kagen bages i ca. 2o minutter ved 2oo grader C - indtil toppen har taget farve.

Lad kagen køle i 1o minutter og server ser med creme fraiche eller softice.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar