torsdag den 29. maj 2014

Perlebygsalat med appelsin og bacon

En dejlig salat hvor det salte bacon komplementer de søde cherrytomater og den syrlige appelsin. De ristede nødder giver den dejlig brændthed til retten (mest fordi jeg glemte at holde øje med dem :o) )


Ingredienser
  • 1 dl perlebyg pr. person
  • Bacon
  • Appelsin
  • Cherrytomater
  • Spæde salatblade
  • Hasselnødder
  • Græskarkerner
  • Frisk timian
  • Friskkværnet peber
Sæt vand over og hæld perlebyg ved når det koger - lad dem få ca. 2o minutter. I mellemtiden deles cherrytomaterne i kvarte, appelsinen fileteres og nødder og frø ristes på en tør pande. Bacon klippes i mindre stykker, steges og lægges på fedtsugende papir. Ved servering vendes alle ingredienserne sammen med frisk kværnes peber og friske timianblade.

For mig fungerede appelsinsaften i sig selv som dressing, men ellers kan man bruge lidt koldpresset rapsolie, citronsaft og salt og peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar