torsdag den 29. august 2013

Galette med skovbær

Galette er en tærte, der bages udenbrug af tærteform. Ved at folde den udrullede dejs kanter ind over fyldet, udgør den i sig selv tærteformen. Laves både som almindelige madtærter, men er lige så skønne i det søde køkken.

Tærtedej
  • 2oo g hvedemel
  • ½ dl sukker
  • Salt
  • 1oo g koldt smør eller margarine
  • 3/4 dl koldt vand
  • evt. kokosmel
Smuldr smørret i melet og bland de øvrige ingredienser i. Saml dejen og stil den koldt i 3o minutter.

Fyld
  • 25o g blandede bær (her hindbær, blårbær og solbær)
  • 3/4 dl sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
Bruges frosne bær, så lad dem tø halvt. Vend med de øvrige ingredienser. Rul tærtedejen ud og fordel fyldet på midten, men så der hele vejen rundt er en forholdsvis bred kant. Fold kanterne ind over fyldet.
Bag galetten ved 175 grader C i ca. 5o minutter. Lad tærten køle så fyldet når at sætte sig, så ikke det flyder ud, når der skæres i den. Server den sammen med creme fraiche eller flødeskum .




Ingen kommentarer:

Send en kommentar