onsdag den 14. august 2013

Frangipane med nektarin

En impulsiv lyst til sødt! En dejlig dessertkage lavet af hvad der lige lå i skabet.


Det skal du bruge til 1 lille tærteform med dia 13 cm
  • 4o g margarine
  • 4o g sukker
  • 5o g mandler
  • 1 æg
  • 1 nektarin
  • Hasselnøddeflager
Skold ægget. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt og hæld derefter den smeltede margarine i stadig under piskning. Blend mandler så fint som din hakker kan (jeg havde ikke noget mandelmel på lager, har du, så brug det i stedet). Vend mandelmelet i og hæld cremen i en lille tærteform. Nektarinen skyldes og deles i fire dele, der lægges ovenpå cremen og selv synker ned. Drys med lidt ekstra sukker og hasselnøddeflager.
 
Bag i ovnen ved 175 grader C i ca. 30 min. eller til cremen har sat sig lidt.
 
Server med creme fraiche eller et tykt surmælksprodukt vendt med vaniljesukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar