En suppe der virkelig sætter gang i forbrændingen og som med ingefær, hvidløg og chili holder vinterforkølelsen for døren
Til 2 mindre portioner (1½ middagsportioner)
- 25o g skrællede gulerødder
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. frisk ingefær
- 1/4 tsk. stødte spidskommenfrø
- 1 tsk. karry
- 3½ dl hønse- eller grøntsags-bouillon
- saft af 1 appelsin
- salt og peber
- 3 skiver rugbrød
- knust chili
- 5o g skyr
Gulerødder og løg skæres i mindre stykker. Karry brændes kortvarigt af på en tør pande og olie hældes, hvori rødder, løg, hvidløg, ingefær og stødt spidskommen steges ved middelvarme i et par minutter. Bouillon og appelsinsaft hældes ved og gryden får lov at koge i et kvarter under låg ved svag varme. Blendes herefter med en stavblender og smages til med salt og peber.
En pande varmes op med en smule olie og rugbrød skåret i tern steges heri sammen med lidt chili og salt.
Serveres med et klat cremefraiche eller skyr og drys af croutonerne. En smule persille ville også pynte flot.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar