torsdag den 30. januar 2014

Gulerodssuppe med karry, ingefær og chilicroutoner

En suppe der virkelig sætter gang i forbrændingen og som med ingefær, hvidløg og chili holder vinterforkølelsen for døren


Til 2 mindre portioner (1½ middagsportioner)
  • 25o g skrællede gulerødder
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. frisk ingefær
  • 1/4 tsk. stødte spidskommenfrø
  • 1 tsk. karry
  • 3½ dl hønse- eller grøntsags-bouillon
  • saft af 1 appelsin
  • salt og peber
  • 3 skiver rugbrød
  • knust chili
  • 5o g skyr
Gulerødder og løg skæres i mindre stykker. Karry brændes kortvarigt af på en tør pande og olie hældes, hvori rødder, løg, hvidløg, ingefær og stødt spidskommen steges ved middelvarme i et par minutter. Bouillon og appelsinsaft hældes ved og gryden får lov at koge i et kvarter under låg ved svag varme. Blendes herefter med en stavblender og smages til med salt og peber.
 
En pande varmes op med en smule olie og rugbrød skåret i tern steges heri sammen med lidt chili og salt.
 
Serveres med et klat cremefraiche eller skyr og drys af croutonerne. En smule persille ville også pynte flot.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar