onsdag den 22. januar 2014

Broccolitærte med bacon

En hyggeligt aften sammen med en god veninde der endte med denne skønne broccolitærte.


Tærtebund
  • 200 g fuldkornsmel
  • 1 dl rapsilie
  • 1 æg
  • koldt vand
Til hverdags-tærter vælger jeg ofte at bruge olie frem for smør for at spare på det mættede fedt - som konsekvens af dette, så fås en dej som absolut ikke egner sig til at blive rullet ud. Men kan i stedet bare stykkes sammen direkte i formen. Forbages i 10 minutter ved 180 grader C.

Fyld
  • 1 broccoli
  • 1 løg
  • bacontern
  • 3 æg
  • 1 dl fromaiche frais
  • 1 pose mozzarella
  • salt og peber
Jeg valgte at købe en hel røget bacon og selv skære ud i tern, hvor jeg desuden skar det værste fedt fra. Disse blev stegt sprøde på en varm pande med lidt olie. Skivede løg blev herefter stegt bløde på samme pande. Broccolien blev delt i store buketter og dampet indtil de er halvt tilberedte.
Grønt og bacon blev fordelt i den forbagte bund og æg vendt med fromaiche frais hældt over. Mozzarella fordeles jævnt og tærten bages ved 200 grader C i ca. 30-40 minutter.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar