fredag den 21. juni 2013

Chokolademuffins

Muffins er gode til skovtur, på farten - tja.. Faktisk er de altid gode! Her i en variant med mørk chokolade og valnødder.


Det skal du bruge til 20 stk.
  • 3oo g mel
  • 5o g kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. groft salt
  • 3oo g  sukker
  • 3 æg
  • 15o g flydende margarine
  • 2 dl letmælk 
  • 2oo g chokolade 70-72%
  • 15o g valnødder
Vej den flydende margarine af i en lille gryde og lad det blive klart ved svag varme. I mellemtiden piskes æg og sukker hvidt og luftigt. Det smeltede smør hældes i æggemassen under omrøring og dernæst røres mælk i.
Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker i en separat skål og sigt tørblandingen ned i æggemassen. Røres godt sammen til en sej masse med en smuk brun kakaofarve.
Chokolade og valnødder hakkes meget (virkelig meget) groft og vendes i massen. Fordeles i ca. 20 silikoneforme og bages ved 180 grader C i ca. 20-22 min. til de er gennembagte, men uden at være blevet tørre!
Mens dine muffins er i ovnen og du klarer den nu ophobede opvask, der er en selvfølge efter bagning, så kan du nyde duften af chokolade der breder sig i hjemmet. Forventningens glæde altså!
Sørg for ar guffe en i dig mens de stadig er lune og gem så resten for hjemmets andre bespisere indtil de skal guffes på skovturen eller hvad de nu ellers er ment til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar