onsdag den 26. juni 2013

Beef Masala

Jeg er blevet helt hooked på indisk mad! Det indiske køkken har så mange smage og dufte, som vi helt overser herhjemme! Hvornår bruger vi måske kardemomme, kanel, korianderfrø osv. i vores daglige madlavning? I starten synes jeg det virkede helt forkert at komme en stang kanel ned i en gryderet, men selvom det virker lidt forkert, så prøv det!
I Indien betragtes køer for hellige af en stor del af befolkningen, derfor indgår oksekød sjældent i det indiske køkken. For den kristne del af befolkningen er oksekød dog helt i orden. Så opskriften her er til alle de kristne indere (men de kan jo nok lave den bedre end jeg?) eller nok nærmere de danske jeg-elsker-indisk-mad typer, der ikke vil undvære sin portion oksekød!


Det skal du bruge til en gryde til 6 pers.
Tørmarinade
  • 1 kg oksebov eller nogen der minder om det
  • 3 tsk.. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. korianderfrø, stødt
  • ½ tsk. nelliker, stødt
Fyld
  • 3/4 knoldselleri
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • Saft af 1 citron
  • 1 rød chili
  • 1 stor håndfuld (i mandestørrelse) persille
  • 3 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 hel anis
Bland gurkemeje, kanel, kardemomme, koriander og nelliker. Skær kødet i store tern og tørmariner kødet natten over.
Varm en godt slat olivenolie op i en tykbundet gryde. Skær løg i både og sauter dem i den varme olie. Tag løgene af og brun kødet i samme olie ved høj varme.
Blend citronsaft, 1 dl vand, chili, hvidløg og persille til en skøn krydderurtemasse.
Når kødet er brunet, kommes løg, knoldselleri i grove tern, halvdelen af krydderurtemassen, kokosmælk, 2 dl vand og anis i. Lad den skønt duftende gryde simre i 1 time til kødet er dejligt mørt. Smages til med salt og peber og kan evt. jævnes hvis du synes.

Server med basmatiris og hjemmebagte Naanbrød med spinat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar