Der var tilbud på fersk kylling i Rema 1000, så nu synes jeg det var tid til at eksperimentere med det vietnamesiske køkken - så det blev til en Pho-suppe med kylling med inspiration fra Claus Meyers Almanak. Smager skønt og er desuden en smuk suppe
Ingredienser
- 1 kylling
- 5 pastinakker
- 4 løg
- 5 nelliker
- 1 stang kanel
- 1 hønsebouillon
- 15 hele peberkorn
- havsalt
- 3 spsk. fishsauce
- vand
Fyld
- radiser
- minimajs
- 1 lime
- 150 g spirer
Løg og pastinakker skæres i grove stykker og kommes i en stor gryde med kyllingen. Fishsauce, nelliker og en kanelstand lægges ved. Vand hældes i indtil kyllingen er dækket. Lad fonden koge op og tilsæt så peber og salt. Lad fonden koge i ca. 1½ time. Kom evt. en hønsebouillonterning i hvis ikke rigtig suppen gider smage af noget.
Efter 1½ time fiskes kyllingen op og fonden får lov til at snurre endnu en ½ time mens kødet pilles fra kyllingen. Hæld suppen gennem en stor si ned i en anden gryde for at fjerne løg, pastinakker og andre sager.
Kom kyllingekød, minimajs, lime og radiser i tynde skiver og spirer i suppen og lad det blive ordentlig varmt. Server suppen med brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar