tirsdag den 30. april 2013

Creme Brulee

Creme Brulee! Sød og kraftig. Smager altid af mere efter første portion, men drop nu den anden portion og undgå derved at ødelægge den fantastiske smagsoplevelse som den kraftige creme jo er.

 
 
Siden jeg fik creme brulee serveret til en rund fødselsdag, serveret med en dejligt syrlig citronsorbet, der giver et fantastisk modspil til den kraftigt søde creme, har jeg selv gerne villet give desserten et forsøg.
 
Ingredienser, 4 pers.
  • ½ L piskefløde
  • korn af 1 stang vanilje
  • 65 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 65 g brun sukker
Kom fløde og vaniljekorn i en lille gryde og varm langsomt fløden op til lige over 60 grader. I mens piskes æggeblommer og sukker godt sammen. Den lune fløde røres i æggemassen sjat for sjat for ikke at give æggene for meget varme ad gangen så de tilberedes. Når massen er rørt sammen hældes den i 4 ramakiner eller 1 mindre ovnfast fad hvis ikke de små forme haves. Bag cremen i ca. 30 minutter ved 160 grader eller indtil massen virker en smule gummiagtig i overfladen. Tag dem ud og stil dem på køl i mindst 4 timer.
 
Strø brun sukker (evt. blandet med rørsukker) på den kolde creme og smelt/brun sukkeret med en gasbrænder - måske ovnens grillfunktion kan anvendes hvis ikke sådan en haves?
Server straks efter - evt. med en hindbærkompot hvis syre vil klæde cremens sødme godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar