mandag den 8. juli 2013

Friskpresset appelsingjuice

Jeg er den lykkelige ejer af en lille fiks køkkenmaskine med alt tilbehøret i orden - deriblandt en citruspresser, som bliver flittigt brugt om morgenen. For hvem elsker ikke et glas helt frisk juice at starte dagen på? Et vitaminboost, der virkelig kan kickstarte dagen!
 
 
2 pressede appelsiner giver et fint lille glas frisk juice. Vil du spare tid, så kan du presse flere appelsiner og hælde juicen på en ren, klar flaske. Når juicen hældes i flasken, så hæld så meget i, at det lige akkurat flyder over. Det er essentielt for holdbarheden, at der ikke er noget ilt til stede i flasken. Det forhindrer juicen i at oxydere (ligesom et æble bliver brunt, når først det er halveret). Du kan desuden også reducere oxidationen ved at tilsætte lidt citronsaft. I så fald kan juicen sagtens holde sig 2 dage i køleskabet.

Nok er juicen sundere end den juice du køber i supermarkederne pga. at vitaminindholdet er højere, men nøjes med ét glas om dagen. Det er ren frugtsukker du hælder i dig, så nyd det ene glas om dagen.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar