torsdag den 19. september 2013

Kartoffelsuppe med rugbrødcroutoner og bacon

Lige til en grå efterårsdag, hvor halsen kradser lidt og hvor man trænger til at blive varmet igennem.


Til 1 sulten person
  • 35o g rå kartofler
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • lidt smør
  • salt og peber
  • 2½ dl vand
  • evt. ½ hønsebouillonterning
  • 1½ dl A38
  • bacon
  • rugbrød
  • persille
 
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Læg dem i vand i 10 minutters tid. Rens og skær i mellemtiden forårsløg i skiver og hak hvidløg. Hæld væsken fra kartoflerne og lad dem afdryppe i en sigte. Smelt smørret i en gryde og sauter kartofler, forårsløg og hvidløg i 5 minutter. Hæld vand ved og lad kartoflerne simre i 20 minutter.
 
Steg imens et par skiver bacon. Skær 2 skiver rugbrød i tern og steg dem på samme pande som du lige har stegt bacon på. Lad dem blive sprøde uden at de bliver alt for sorte. Når de tages af panden, så drys men lidt salt.
 
Hældes i en blender og blendes kun akkurat indtil der ikke er flere store stykker kartofler - blendes der for lang tid risikerer man af suppen bliver lang/klister-agtig. Kom den blendede suppe tilbage i gryden, varm den igennem, smag til med salt og peber og kom evt. ½ hønsebouillonterning ved hvis ikke den smager af så meget.
Gryden tages af varmen og A38 røres i. Server straks toppet med rugbrødscroutoner, bacon og hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar