tirsdag den 18. marts 2014

Kinaradise-pasta med pesto og røget laks

Efter en hård dag med projektarbejde om kroppens insulinproduktion og dennes frigivelse fra beta-celler i bugspytkirtlen, og med udsigt til gråvejr når man fik kæmpet sig til et kig henover den bærbare, så var det rart at blive opmuntret med et let og sommerligt måltid baseret på en grøntsags-pasta af kinaradise, hjemmelavet basilikumspesto og røget laks
 


 

Basilikumspesto
  • stor håndfuld basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 2o g pinjekerne
  • 5 stk. cashewnødder
  • 4 spsk. olivenolie
  • groft salt
Desuden
  • 1 stor kinaradise
  • Røget laks
  • Evt. bønnespirer

Basilikum blev skyllet godt og fik en tur i salatslyngen.Pinjekerne og cashewnødder blev ristet gyldne på en tør pande og hvidløgsfedene kogt kortvarigt for at fjerne den skarpe smag. Alle disse skønne ingredienser blev hakket godt og grundigt med en skarp kniv - alternativt kan man bruge en minihakker. Til slut røres olivenolie i og der smages til med salt.  
 
Kinaradisen blev skrællet og pastaen laves med kartoffelskrælleren eller hvis man er så heldig at have en af de der smarte dimsedutter som kan lave pasta ud af grøntsager. Pasten blandes godt sammen med pesto med klør fem og anrettes med røget laks. Jeg havde desuden lidt bønnespirer i køleskabet som også blev vendt i pastaen.

laves "pasta" med kartoffelskrælleren. Pastaen vendes med pestoen og evt. s

Ingen kommentarer:

Send en kommentar