I øjeblikket får man 1 kg rødbeder kastet i nakken for bare en 5'er ! Så hvorfor ikke udnytte det, når rødbeder er så skøn og farverig grøntsag?
Tærtebund
- 2oo g fuldkornmel (jeg brugte fuldkornsemmer)
- 1 dl rapsolie
- 1 æg
- vand
Fyld
- 3 æg
- 2 spsk. creme fraiche
- 1 stor rødbede
- rosmarin
- peber
Desuden
- 1 lille håndfuld græskarkerner
- fint salt
Mel røres med æg, olie og vand og trykkes ud i en rektangulær form af målene 35 x 10 cm. Forbages i 10 minutter ved 180 grader.
I mellemtiden så skrælles rødbeden og enderne skæres af. Med kartoffelskrælleren laves lang baner. Æg, creme fraiche og mælk piskes sammen. Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel rødbedestrimlerne så de ligger og folder smukt. Kværn peber over. Fordel æggemassen så det kommer ned i alle krumningerne. Strø tørret eller frisk rosmarin over og så i ovnene ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Anret på tallerken og strø græskarkerner over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar